MENIU

Este doliu printre jurnaliști. Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV s-a stins din viață

Luca Giurato, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști și prezentatori TV din Italia, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani, în urma unui infarct fulminant. 

Tragedia s-a produs în Santa Marinella, iar moartea sa bruscă a șocat întreaga comunitate. De-a lungul carierei sale deosebite, Giurato a fost o figură emblematică a televiziunii italiene, fiind apreciat atât pentru profesionalismul său, cât și pentru naturalețea cu care se adresa publicului.

Cine a fost Luca Giurato

Luca Giurato și-a început cariera jurnalistică în anii \"60, făcând primii pași ca reporter la cotidianul Paese Sera, după care a obținut licența de jurnalist în 1965. A lucrat la ziarul La Stampa și, ulterior, a ocupat funcții de conducere importante în cadrul televiziunii de stat italiene. Până în 1990, a fost director adjunct la TG1 și director al ziarului Radio Rai.

Prima sa apariție pe micile ecrane a avut loc la începutul anilor 1990, însă Luca Giurato a devenit cu adevărat cunoscut publicului în 1993, când a prezentat emisiunea Domenica In alături de Mara Venier. De-a lungul carierei sale, a devenit o prezență constantă în televiziunea italiană, participând la emisiuni precum Unomattina și Isola dei Famosi, unde a fost invitat în calitate de expert.

Luca Giurato a fost, de asemenea, recunoscut pentru stilul său jovial și pentru gafele sale amuzante, care au devenit virale și l-au transformat într-o personalitate iubită și apreciată de publicul larg. În plus, a fost o voce importantă în jurnalismul italian și a colaborat cu nume de referință din media, precum Livia Azzariti, Paola Saluzzi, Antonella Clerici și Eleonora Daniele.

Moartea lui Giurato a fost deplânsă de întreaga echipă Rai, care a transmis un mesaj de condoleanțe profund. „Luca Giurato a fost nu doar o figură emblematică a serviciului public, dar și un om care a intrat în casele italienilor cu zâmbetul său inconfundabil și carisma sa debordantă. Îi suntem recunoscători pentru tot ce a adus televiziunii și jurnalismului”, se arată în comunicatul oficial al televiziunii de stat.

                   Jurnalistul Luca Giurato a murit / Sursa foto - Presa străină

Viața personală a jurnalistului

Pe plan personal, Luca Giurato a fost căsătorit timp de peste 20 de ani cu jurnalista Daniela Vergara, alături de care a trăit o viață discretă. Mara Venier, una dintre cele mai apropiate prietene ale sale, a postat pe rețelele de socializare un mesaj emoționant: „Bună, Luca... te-am iubit foarte mult. Astăzi este o zi extrem de tristă pentru mine”.

Moartea lui Luca Giurato lasă un gol imens în lumea presei italiene, dar și în inimile celor care l-au urmărit de-a lungul carierei sale impresionante.