MENIU

Este doliu în Rusia! Generalul a murit subit la 61 de ani

Un oficial rus a murit subit la vârsta de 61 de ani în Rusia. Moartea misterioasă a generalului a ridicat multe semne de întrebare, mai ales după ce superiorii săi au fost acuzați de corupție.

Un general rus, martor esențial într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din armata rusă, a decedat în mod „subit” și în circumstanțe neclare, la vârsta de 61 de ani, potrivit The Sun. Magomed Khandayev, șeful Direcției de expertiză de stat a Ministerului rus al Apărării, a lucrat sub comanda ministrului adjunct al Apărării, Timur Ivanov, care a fost arestat sub acuzația de corupție.

Magomed Khandayev a murit

Corpul generalului a fost transportat din Moscova în regiunea sa natală, Dagestan, pentru a fi înmormântat.

 Cauza exactă a decesului nu a fost dezvăluită. Publicațiile ruse au relatat că Khandayev avea o „legătură strânsă cu oficiali de rang înalt, ale căror activități au atras recent atenția anchetatorilor”. Moartea sa ridică semne de întrebare în contextul „epurărilor” recente din rândul liderilor Ministerului Apărării implicați în scandaluri de corupție.

Un citat din The Sun subliniază că „moartea generalului este convenabilă pentru cei care doresc să ascundă urmele schemelor de corupție din Ministerul Apărării. Acum, el nu mai poate depune mărturie, ceea ce înseamnă că multe cazuri pot fi închise sau rejudecate, evitând investigații suplimentare și posibile acuzații împotriva oficialilor de rang înalt”.

                        Magomed Khandayev a murit / Sursa foto - Presa străină