MENIU

Este doliu în lumea sportului. Un celebru fotbalist a murit la 38 de ani

Comunitatea fotbalistică internațională este în doliu după ce fostul internațional camerunez Landry Nguemo a încetat din viață într-un tragic accident de circulație, în vârstă de doar 38 de ani. 

Informația a fost confirmată de Federația Cameruneză de Fotbal (FECAFOOT) prin intermediul paginii sale de Facebook și a fost preluată de AFP.

Cine a fost Landry Nguemo

Născut în Yaoundé, Landry Nguemo a avut o carieră remarcabilă în fotbalul internațional, evoluând pentru echipa națională a Camerunului, cunoscută sub numele de "Leii neîmblânziți", între anii 2006 și 2014. Acesta a fost un mijlocaș talentat care și-a pus amprenta asupra echipei naționale pe parcursul a opt ani de activitate.

Pe plan profesional de club, Nguemo și-a început cariera la AS Nancy-Lorraine în Franța, unde a debutat ca fotbalist profesionist. Ulterior, a evoluat la cluburi prestigioase precum Girondins Bordeaux și AS Saint-Etienne, aducând o contribuție semnificativă în campionatele franceze.

După experiențe în Franța, Nguemo a continuat să-și perfecționeze jocul în ligile din Turcia și Norvegia, până când a decis să se retragă din activitatea de jucător. Ulterior, și-a început cariera de antrenor, lucru confirmat de poziția sa ca antrenor al echipei Under-16 la AS Nancy-Lorraine.

Mesaje de condoleanțe în memoria fotbalistului

Vestea tragică a trecerii lui Landry Nguemo a generat un val de condoleanțe din partea comunității fotbalistice și a fanilor din întreaga lume. Cluburile pentru care a evoluat și în special AS Nancy-Lorraine, unde a început și cariera sa de antrenor, au transmis mesaje de compasiune și respect pentru memoria sa.

Cu toate că Landry Nguemo a părăsit această lume la o vârstă tânără, moștenirea sa în fotbal va rămâne vie prin contribuția sa de neegalat în echipa națională a Camerunului și prin impactul său asupra fotbalului profesionist în Franța și în alte țări.