MENIU

Este doliu în lumea sportului. Fostul conducător al clubului Werder Bremen a murit

Willi Lemke, fostul conducător al clubului german de fotbal Werder Bremen, a decedat luni, la vârsta de 77 de ani. Familia sa a confirmat vestea tragică marți, conform unui comunicat citat de DPA și preluat de Agerpres. Lemke a murit în urma unei hemoragii cerebrale.

Contribuția lui Willi Lemke în fotbal 

Lemke a avut o influență semnificativă în fotbalul german, ocupând funcția de director sportiv la Werder Bremen începând cu anul 1981. În perioada sa de conducere, alături de antrenorul Otto Rehhagel, clubul a trăit una dintre cele mai strălucitoare ere ale sale. Sub conducerea lui Lemke, Werder Bremen a câștigat Bundesliga în 1988, Cupa Germaniei în 1991 și 1994, și Cupa Cupelor în 1992.

Pe lângă cariera sa în fotbal, Lemke a avut și o carieră remarcabilă în politică și domeniul internațional. Între 1999 și 2007, a fost senator pentru educație și știință în landul Bremen, iar în perioada 2007-2008 a ocupat funcția de senator pentru interne și sport. În 2008, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a numit consilier special pentru sport, pace și dezvoltare, rol pe care Lemke l-a îndeplinit până în 2016. De asemenea, a fost membru în consiliul de supraveghere al clubului Werder Bremen.

Clubul SV Werder Bremen a exprimat profundul său regret față de moartea neașteptată a lui Willi Lemke într-o postare pe platforma X, menționând impactul său semnificativ asupra clubului și sportului în general.