MENIU

Este doliu în lumea sportului. A murit un mare jucător de baschet

Este doliu în lumea sportului după ce unul dintre cei mai mari jucători din istoria NBA a decedat. Despre cine este vorba și care este cauza morții, de fapt?

Chet Walker a murit

Lumea baschetului este în doliu după moartea unuia dintre cei mai mari jucători din istoria NBA, Chet Walker. Fostul star al echipei Chicago Bulls s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.
Încă nu se știe cauza exactă a decesului a celebrului sportiv.

Supranumit „The Jet”, Walker a fost selecționat de șapte ori în echipa All-Star și a câștigat titlul NBA în 1967 alături de Philadelphia 76ers și Wilt Chamberlain, întrerupând dominația celor de la Boston Celtics, care câștigaseră opt titluri consecutive între 1959 și 1966.

                                Chet Walker a murit / Sursa foto - Presa străină

Cine a fost Chet Walker

Walker și-a început cariera impresionantă la Chicago Bulls în 1969. Cu toate acestea, finalul carierei sale a fost marcat de conflicte legate de salariile neplătite, care l-au determinat să acționeze în instanță atât clubul, cât și NBA-ul, înainte de a se retrage în 1975.

În 2012, Chet Walker a fost inclus în Hall of Fame, alături de mari nume precum Phil Jackson, Michael Jordan, Scottie Pippen și Dennis Rodman, confirmându-i statutul de legendă a baschetului american.

Walker va fi amintit nu doar pentru performanțele sale pe teren, ci și pentru integritatea și determinarea sa, atât în joc, cât și în viața personală. Moștenirea sa rămâne o inspirație pentru generațiile viitoare de baschetbaliști și pentru toți cei care iubesc acest sport.