MENIU

EROARE INCREDIBILĂ a FORȚELOR AERIENE din IRAK. CUM I-AU AJUTAT PE JIHADIȘTII DIN STATUL ISLAMIC

Forțele aeriene ale Irakului au parașutat, din greșeală, ajutor umanitar într-o zonă aflată sub controlul militanților grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează miercuri agenția de presă Ria Novosti, citând The Washington Post.

Ajutorul umanitar, constând din produse alimentare, apă potabilă și muniții, era destinat soldaților irakieni care participă la operațiunea împotriva islamiștilor SI, dar a fost din eroare parașutat într-o zonă din provincia irakiană Anbar, controlată de jihadiști.

"Soldații noștri aveau nevoie într-adevăr de ajutor, însă din cauza unei erori intervenite la nivelul comandamentului armatei irakiene și a lipsei de experiență a piloților a rezultat că i-am ajutat pe islamiști să ne ucidă militarii", a declarat unul din parlamentarii locali, Hakim al-Zamili, într-un interviu pentru postul de televiziune NBC News.

Incidentul a fost confirmat, sub rezerva anonimatului, de unul dintre reprezentanții Ministerului Securității al Irakului. O anchetă a fost deschisă în acest caz și investigații sunt în curs de desfășurare.

SUA, împreună cu o serie de țări arabe, au lansat la 23 septembrie o campanie de atacuri aeriene asupra unor poziții ale grupării SI în Siria. Washingtonul a anunțat, în urmă cu o zi, că doar luni și marți au fost efectuate 22 de lovituri aeriene împotriva grupării SI în Siria și Irak.

 

Mai mult pe Agerpres