MENIU

Erdogan, pentru BBC: UE risipeşte timpul Turciei!

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, într-un interviu pentru BBC News, că Uniunea Europeană iroseşte timpul Turciei în privinţa discuţiilor despre aderare, în condiţiile în care Blocul comunitar nu este indispensabil pentru ţara sa.

Erdogan a avertizat că va fi "reconfortant" dacă UE va decide să nu accepte Turcia ca stat membru, iar ţara sa "este capabilă să reziste pe picioarele ei". Totodată, preşedintele susţine că majoritatea turcilor "nu mai vor în UE", în condiţiile în care abordarea faţă de Turcia este "nesinceră".

"Uniunea Europeană iroseşte timpul Turciei. UE nu este indispensabilă pentru noi. Suntem relaxaţi şi loiali cuvântului nostru. Dacă UE va decide să nu accepte Turcia, vom trece la planurile B şi C.

Pe durata primului meu mandat de premier, Turcia era descrisă drept o ţară care a realizat o revoluţie tăcută, în timpul summiturilor Uniunii Europene. Dar acum, aceeaşi UE nu ne mai invită la summiturile liderilor", a spus Recep Erdogan. Preşedintele Turciei a respins acuzaţiile că administraţia sa a trimis la închisoare 150 de jurnalişti, menţionând că sunt doar doi jurnalişti în detenţie.

Mai multe articole despre:
UE măsuri Turcia ERdogan măsură Timpul risipeste