MENIU

Era sportiv și sănătos tun, dar a slăbit brusc și a murit. Medicii au aflat de ce și au rămas șocați

Sfârşit tragic pentru un fost culturist care a făcut abuz de steroizi ani de zile, în dorinţa de a avea un fizic cât mai impozant. Britanicul Dean Wharmby a murit în luna iunie a acestui an, la 39 de ani, după o luptă cu o boală necruţătoare ce a durat mai bine de cinci ani. 

Totul a început în momentul în care i s-au descoperit mai multe tumori în ficat. Bărbatul nu a mai luat steroizi din acel moment şi s-a îndreptat spre medicina naturistă, însă în final cancerul a învins.

Obsedat de a dezvolta o masa musculară cât mai mare, bărbatul ajunsese să consume câte 10.000 de calorii pe zi, având o diete bazată pe hamburgeri, pizza sau sandvişuri cu costiţă, plus între şapte şi opt cutii de energizant, scrie Prosport.ro. Dacă asta nu era suficient, britanicul lua şi steroizi anabolizanţi, aceasta fiind, spun medicii, principala cauză a îmbolnăvirii.

Medicul legist Lisa Hashmi spune că moartea lui Dean Wharmby reprezintă exemplul perfect asupra efectelor devastatoare pe care abuzul de steroizi îl poate avea asupra organismului uman. "Mi se pare puţin probabil ca un bărbat atât de tânăr, în formă şi de atent la sănătatea sa să dezvolte tumori în ficat şi cred că totul se trage de la utilizarea necorespunzătoare a steroizilor anabolizanţi. Pentru mine există o cauză directă pentru moartea domnului Dean. Asta ar trebui să reprezinte un mesaj extrem de clar pentru toţi cei implicaţi în bodybuilding şi în industria fitness-ului. Folosirea steroizilor nu este lipsită de riscuri!", spune Lisa Hashmi, citată de Daily Mail.

Înainte să fie diagnosticat cu cancer, culturistul, care lucra şi ca antrenor personal într-o sală de forţă, ajunsese să cântărească aproape 130 de kilograme, având un regim puţin spus extrem. Acesta consuma meniuri de la McDonald's drept gustări, iar în drumul spre casă îşi cumpăra o pizza, pe care o consuma în timp ce iubita sa îi gătea cina! La toate alimentele consumate se adăugau şi între şapte şi opt cutii de energizant.

Mai multe articole despre:
cancer steroizi culturist