MENIU

Elon Musk, ATAC fulminant la miliardarul George Soros - De ce-l compară cu Magneto pe „preferatul” conspiraționiștilor

Elon Musk a lansat un atac fulminant la adresa filantropului George Soros, ținta preferată a conspiraționiștilor de toate felurile. 

Elon Musk a lansat mai multe atacuri la adresa miliardarului filantrop George Soros, spunând că acesta urăște de fapt umanitatea și l-a comparat cu personajul negativ din X-Men - Magneto, din benzile desenate Marvel cu mutanți, care este, la fel ca Soros, un supraviețuitor al Holocaustului.

„Soros îmi amintește de Magneto. Presupui că are intenții bune. Nu sunt. El vrea să slăbească structura civilizației. Soros urăște omenirea”, a scris Musk în mai multe mesaje pe Twitter.

Musk și-a susținut comentariile despre Soros și într-un interviu acordat apoi la CNBC. Și a precizat că nu-i pasă dacă mesajele sale controversate de spre Soros au fost criticat de internauți și de revolta clienților Tesla, scrie CNN.

„Voi spune ceea ce vreau să spun, iar dacă pierd bani drept consecință, așa să fie”, a spus Musk în interviul de la CNBC.

Nu este singurul mesaj controversat al lui Musk. Miliardarul a postat deseori pe Twitter mesaje care au stârnit critici, inclusiv din categoria celor ce susțin și teoriile conspirației. 

Miliardarul american de origine evreiască George Soros,  în vârstă de 92 de ani, a devenit ținta lui Musk după ce Soros Fund Management și-a vândut întreaga participație în acțiunile Tesla. În plus, Twitter a înregistrat și o scădere bruscă a veniturilor din publicitate de când a preluat-o Musk în 2022.

Soros este deja de mai mult timp și ținta antisemiților dar și a conspiraționiștilor. Un susținător constant al cauzelor liberale și al candidaților Partidului Democrat, Soros este „dușmanul” de serviciu al regimurilor actuale iliberale, inclusiv al premierului țării sale natale - Viktor Orban și al regimurilor autoritare, ca cel impus de Putin în Federația Rusă de zeci de ani. 

Mai multe articole despre:
elon musk george soros twitter tesla