MENIU

Șefii diplomației din Rusia și SUA, întâlnire importantă, pe fondul prăbușirii relațiilor bilaterale

Secretarul de stat american Rex Tillerson i-a declarat omologului său rus Serghei Lavrov, miercuri, că ar dori să folosească actualele discuții de la Moscova pentru a înțelege de ce Rusia și SUA au dezacorduri acute și să găsească o modalitate de a le rezolva, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vorbind la începutul negocierilor cu ministrul de externe rus, Rex Tillerson a spus că dorește un schimb de opinii "deschis, sincer și franc" și că liniile de comunicare între Moscova și Washington rămân întotdeauna deschise.

Rusia vrea să cunoască "intențiile reale" ale Statelor Unite, a declarat, la rândul său, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, adresându-se omologului său american în debutul întâlnirii lor. "Este important pentru noi să vă înțelegem poziția, poziția Statelor Unite și intențiile reale ale administrației" Donald Trump, a spus Lavrov, citat de AFP.

Ministrul Lavrov a declarat că este important să nu se permită o repetare a atacurilor aeriene ale SUA în Siria, estimând că loviturile aeriene americane de săptămâna trecută asupra unei baze aeriene siriene au fost "ilegale", potrivit Reuters.

El a adăugat că se așteaptă la discuții sincere și oneste cu Tillerson asupra formării unei largi coaliții antiteroriste.

Relațiile dintre Rusia și SUA se află la cel mai scăzut nivel de după Răboiul Rece, iar problemele s-au acutizat după recentul atac cu rachete al Washingtonului asupra unei baze aeriene a regimului de la Damasc, susținut de Moscova.

Vladimir Putin a acuzat țările membre ale NATO că manifestă obediență oarbă față de Statele Unite, ''fără a analiza ceea ce se întâmplă'', prin faptul că au susținut recentul atac american asupra unei baze militare siriene, informează miercuri EFE, citată de Agerpres. 

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Siria Serghei Lavrov Rex Tillerson