MENIU

Șefa FMI, anunț cumplit pentru Grecia. Avertisment către Guvernul Tsipras

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a reiterat miercuri că Grecia are nevoie de restructurarea datoriilor, în cadrul acordului de salvare, dar a avertizat că Atena nu va primi tratament special, în condiţiile în care Guvernul vrea să amâne plata datoriilor către instituţia financiară, scrie Mediafax.

"Restructurarea datoriilor este necesară în cazul particular al Greciei, pentru a fi sustenabile", a afirmat Lagarde la un eveniment de la Brookings Institution, relatează MarketWatch.

Chiar dacă Lagarde a reiterat astfel o analiză făcută de FMI săptămâna trecută, faptul scoate în evidenţă presiunile în creştere exercitate de FMI, Statele Unite şi alte părţi, ca Germania să permită restructurarea datoriilor elene,în cadrul acordului de susţinere financiară.

Germania se opune restructurării datoriilor Greciei, dar marţi nu a exclus discutarea unei posibile extinderi a termenelor de rambursare. În pofida apelului pentru restructurare, Lagarde a avertizat autorităţile de la Atena să nu creadă că criza din Grecia este tratată ca un caz unic. Oficialii eleni au solicitat FMI amânarea plăţii datoriilor, pe fondul deficitului major de lichidităţi.

"FMI trebuie să respecte regulile, nu să le încalce. Nu poate exista un tratament special", a spus Lagarde.