MENIU

Economia Franţei, în colaps ca urmare a crizei "vestelor galbene"

Protestele "vestelor galbele" au redus la jumătate creşterea economică a Franţei, iar perspectivele nu sunt deloc bune, potrivit unei analize publicate luni de Banca Centrală a Franţei. 

Estimarea privind creşterea economică a fost redusă de la 0,4% la 0,2%, ca urmare a efectelor negative ale protestelor "vestelor galbene" asupra majorităţii sectoarelor economiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Activitatea serviciilor, transporturile, restaurantele şi reparaţiile de automobile au dat înapoi, precum şi sectorul hotelier", constată Banca Centrală a Franţei, pe baza ultimei anchete de conjunctură.

Cea mai nouă prognoză a distrus şi ultima speranţă a Franţei a atinge ţinta de creşţere economică fixată la 1,7% din PIB. Pentru aceasta, economia ar fi trebuit să crească, în ultimul trimestru al anului, cu 0,8%.

Analiştii sunt sceptici şi în ceea ce priveşte evoluţia economie franceze la începutul lui 2019, mai ales în contextul măsurilor populiste şi împovărătoare pentru buget anunţate luni seară de către preşedintele Emmanuel Macron.

"Vestele galbene". Macron a decretat stare de urgenţă economică şi socială în Franţa

Mai multe articole despre:
macron vestele galbene