MENIU

EBOLA: Controale medicale pe aeroportul Heathrow, începând de marți

Ministrul britanic al sănătății, Jeremy Hunt, a anunțat, luni, că pe aeroportul londonez Heathrow va începe, de marți, examinarea medicală a pasagerilor, sosiți din țările africane afectate de epidemia de Ebola, pentru a preveni răspândirea acestui virus în Marea Britanie, anunță agenția EFE.

Astfel, pasagerilor li se va lua temperatura și vor fi nevoiți să completeze un chestionar, iar datele lor de contact vor fi stocate. Totodată, controale similare vor începe de săptămâna viitoare pe aeroportul Gatwick și în terminalele trenurile Eurostar, informează Agerpres.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, Guvernul de la Londra excludea inițierea unor astfel de examene medicale, în aeroporturi, estimând că actualele controale la care sunt supuși, la plecare, pasagerii pe aeroporturile din Liberia, Sierra Leone și Guineea sunt suficiente, dar între timp, și-a revizuit decizia, având în vedere riscul crescut de răspândire a epidemiei din Africa de Vest.

De asemenea, SUA și Canada au instituit, la rândul lor, săptămâna trecută, controale medicale, în aeroporturi, pentru pasagerii care sosesc din țările africane afectate de epidemia de Ebola.

Zborurile directe între Marea Britanie și cele trei țări africane au fost suspendate, din luna august, astfel că pasagerii folosesc în prezent conexiuni pentru a călători între aceste destinații.