MENIU

EBOLA: Crește numărul deceselor

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, vineri, că bilanțul persoanelor care au murit din cauza epidemiei de Ebola a înregistrat 4.951 de decese, din cele 13.567 de cazuri confirmate, în opt țări, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

De la ultimul bilanț, publicat miercuri, încă 31 de persoane și-au pierdut viața, dar numărul total al îmbolnăvirilor a scăzut cu 136. Cele mai multe cazuri de infectare au fost consemnate în Guineea, Liberia și Sierra Leone, dar s-au confirmat și cazuri izolate în Nigeria, Senegal, Mali, Spania și Statele Unite.

În Spania, prima țară din afara Africii unde s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire, toate cele 83 de persoane, care au avut contact cu asistenta medicală infectată cu Ebola, au trecut cu bine de cele 21 de zile cât este perioada de incubație a virusului, dar mai este nevoie de o perioadă de încă 21 de zile, pentru a se considera că această țară nu mai este atinsă de epidemie.

Pe de altă parte, în Liberia, țara cea mai sever afectată, se înregistrează un declin în răspândirea virusului, dar lupta pentru eradicarea epidemiei este departe de a se fi sfârșit, potrivit aceleiași surse.