MENIU

Dan Dungaciu: În turul 2, Maia Sandu are o sarcină grea. Mesajul antioligarhi nu mai e suficient

Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, a afirmat duminică, după încheierea votului în Republica Moldova, că al doilea tur de scrutin va fi unul dificil pentru Maia Sandu, care trebuie să adune toate resursele disponibile pentru a câștiga în fața lui Igor Dodon. 

Dan Dungaciu a explicat scorurile mici ale celorlalți candidați la alegerile prezidențiale din Republica Moldova observând că polarizarea Igor Dodon - Maia Sandu a fost imensă.

"Pentru turul al doilea Maia Sandu va avea nevoie de toate resursele", a precizat acesta. Conform sociologului, va conta şi care va fi mesajul de campanie al Maiei Sandu.

"Cred că trebuie să privim cu atenţie pentru că mesajul antioligarhi nu mai este suficient. Bineînţeles, Igor Dodon nu este fără pată, trebuie dimistificat ca atare. Nu va fi ca în competitia dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, turul doi ale alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova va fi unul geopolitic. Dacă nu va reuşi Maia Sandu să îşi crească baza de votare şi să nu şi-o piardă pe actuala, va fi foarte dificil. Va fi o sarcină grea pentru Maia Sandu, în turul al doilea", a detaliat Dan Dungaciu.

Observând că Dodon, care ar putea beneficia și de voturile lui Dumitru Ciubașenko, are un avantaj de aproximativ 10%, Dungaciu a explicat care ar putea fi singura soluție. 

"Cum se poate surmonta această situație? Cu o prezență de 60%. E nevoie de o campanie susținută, e nevoie ca toate televiziunile care nu îl susțin pe Dodon să participe, rămâne de văzut dacă asta se va întâmpla", a spus Dungaciu.

Alegeri în Republica Moldova. Consultă AICI rezultate alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova