MENIU

Donald Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor. Reacția prezidențială: "Să le fie rușine"

Donald Trump este bun de pus sub acuzare pentru abuz de putere. Este concluzia preşedintei camerei inferioare a legislativului american, Nancy Pelosi, notează BBC.

„Democrația noastră este în joc, iar Trump nu ne lasă altă opțiune, decât să acționăm. Astăzi, le cer liderilor din Cameră să activeze articolele impeachment-ului (punerea sub acuzare)”, a declarat şefa Camerei Reprezentanţilor.

Declaraţia vine la o zi după ce Comitetul Judiciar al Camerei a hotărât să ia în considerare pregătirea capetelor de acuzare împotriva lui Donald Trump.

Președintele Trump le-a spus democraților cu o zi înainte că dacă au în plan să demareze vreo acțiune împotriva sa, să o facă cât mai rapid. 

"Dacă aveți de gând să să puneți sub acuzare, faceți-o acum, pentru a avea parte de un proces echitabil în Senat și pentru ca țara noastră să revină la normal.", a declarat Trump. 

Conform democraţilor, care au iniţiat procedura de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Această societate a fost la acea vreme ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden şi i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.

UPDATE: Într-o primă reacţie după acest anunţ, Casa Albă a transmis pe Twitter prin intermediul purtătoarei de cuvânt Stephanie Grisham că lui ''Nancy Pelosi şi democraţilor ar trebui să le fi ruşine'' pentru această decizie. ''Aşteptăm cu nerăbdare un proces echitabil în Senat'', a adăugat ea.

Mai multe articole despre:
Donald Trump