MENIU

Donald Trump șochează din nou. Soluția pentru a opri războiul lui Putin din Ucraina a inspăimântat Fox News - Ce a declarat - VIDEO

Donald Trump a ajuns să fie cenzurat chiar de televiziunea care îl susține. Fostul președinte republican, care vrea un nou mandat la Casa Albă, a fost tăiat de jurnaliștii de la Fox News când a prezentat soluția sa pentru terminarea războiului Rusiei în Ucraina.

Donald Trump șochează din nou. Fostul președinte republican insistă că soluția pentru oprirea războiului din Ucraina este cedarea de teritorii către Rusia, însă se laudă că Putin nu ar fi îndrăznit să pornească un război, criticând politica dusă de actualul președinte democrat Joe Biden.

Ultimele declarații au fost făcute într-un talk show cunoscut, și difuzat constant de Fox News, televiziunea care îl susține pe Trump și Partidul Republican. De această dată însă, Fox News nu a difuzat emisiunea radio a lui Sean Hannity, ba mai mult, a cenzurat chiar discursul legat de Ucraina al lui Trump. După ce prezentatorul de radio a început să difuzeze fragmente din interviul cu Trump, Fox News a publicat din declarațiile lui Trump, însă nu toate, și cele legate de războiul din Ucraina au fost tăiate.

Donald Trump a dezvăluit nonșalant ce ar fi făcut la negocierile cu Vladimir Putin ca să oprească rapid războiul din Ucraina. Fostul președinte republican a declarat că ar fi fost dispus să lase Rusia să „preia” teritorii din Ucraina în negocierile pentru oprirea războiului pornit de Rusia.

În interviul needitat, Donald Trump s-a lăudat cu modul în care Rusia nu ar fi îndrăznit să lanseze un atac în timpul președinției sale, pentru că el personal ar fi știut cum și ce să negocieze cu Vladimir Putin, scrie thedailybeast.com. Potrivit lui Trump, tot ce trebuia să facă era să lase Rusia să „preia” părți din Ucraina. 

Trump, care a anunțat că vrea un nou mandat la Casa Albă, îl atacă în mod constant pe actualul președinte democrat Joe Biden și în legătură cu strategia din războiul din Ucraina. Fostul președinte republican a insistat, în interviul de luni din emisiunea politică a prezentatorului Sean Hannity, că Rusia „nu a preluat nimic” în timp ce el se afla la Casa Albă, pentru că Putin „ar fi înțeles că nu ar fi făcut-o niciodată”. 

Trump a adăugat apoi: „Asta fără măcar a negocia un acord. Aș fi putut să negociez. În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru  ca Rusia să preia ceva, există anumite teritorii în care sunt zone în care se vorbește limba rusă, dar aș fi putut face o înțelegere, sincer, dar ai fi putut să ajungi la o înțelegere.”

Trump a atras multe critici după ce a refuzat să critice, să condamne invadarea la scară largă a Ucrainei, ordonată de Putin, față de care nu a ezitat să-și declare admirația. Mai mult, după ce a anexat ilegal cele patru regiuni din sud-estul Ucrainei, Trump l-a lăudat pe Putin pentru că a fost „inteligent” când a declarat ca independente acele regiuni pentru a le putea apoi anexa ilegal.

Declarațiile lui Trump vin după ce Ucraina a anunțat în repetate rânduri că nu este dispusă să încheie pacea cu Rusia prin cedarea de teritorii la masa negocierilor. Președintele Zelenski a declarat, de mai multe ori, ca și oficialii din administrația de la Kiev, că singurele condiții în care ar negocia ar fi dacă Rusia s-ar retrage de pe teritoriul său.

La opt luni de când a invadat Ucraina în 24 februarie 2022, Rusia a anexat ilegal porțiuni din estul țării în septembrie 2022, chiar dacă nu controlează total aceste regiuni. În urmă cu opt ani, Putin a anexat și peninsula Crimeea în 2014, când nu a intampinat nicio rezistență în Ucraina, președinte fiind prorusul Viktor Ianukovici, care nu susținea nici aderarea Ucrainei la UE. Anexarea Crimeei s-a petrecut chiar cu doi ani înainte ca Donald Trump să fie ales președintele SUA. Anexările la Rusia a Crimeei și regiunilor din Ucraina, ca și invadarea ordonată de Putin - operațiunea militară specială, asa cum o numește acesta, au fost condamnate ca fiind ilegale de Occident.