MENIU

Donald Trump, reacţie dură după moartea studentului închis în Coreea de Nord: Un scandal absolut

Preşedintele Donald Trump a declarat marţi că moartea studentului american Otto Warmbier, repatriat în comă în SUA după detenţia sa de peste un an în Coreea de Nord, este "un scandal absolut", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Ceea ce i s-a întâmplat lui Otto (Warmbier) este un scandal absolut. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple şi, sincer, dacă ar fi fost repatriat mai demult, cred că situaţia ar fi fost foarte diferită", a spus preşedintele american într-o declaraţie acordată în Biroul Oval.

Decedat luni la vârsta de 22 de ani, Otto Warmbier a fost arestat de regimul de la Phenian în ianuarie 2016, în timp ce se afla în Coreea de Nord în cadrul unei vizite organizate, pentru că a încercat să fure un afiş de propagandă. El a fost condamnat de Curtea Supremă nord-coreeană la 15 ani de muncă forţată.

La scurt timp după arestarea şi procesul său, în martie 2016, studentul a căzut într-o stare de comă ale cărei cauze rămân necunoscute, au afirmat medicii care i-au acordat îngrijiri la Cincinnati, în nordul Statelor Unite. Tipul de leziuni neurologice de care suferea rezultă de obicei în urma unui stop cardio-respirator, au precizat aceştia.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Donald Trump Otto Warmbier