MENIU

Donald Trump, pus OFICIAL sub acuzare de Camera Reprezentanților din Statele Unite. A încurajat asaltul asupra Capitoliului

Donald Trump, pus OFICIAL sub acuzare de Camera Reprezentanților din Statele Unite. Este a doua procedură de impeachment pentru republican

Donald Trump devine primul președinte din istoria Statelor Unite ale Americii care este pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului. Republicanul este acuzat de incitare la insurecție în cazul asaltului asupra Capitolului din Washington (6 ianuarie 2021). Atunci, Congresul American se pregătea să valideze mandatul democratului Joe Biden, ales președinte în noiembrie 2020. Decizia privind destituirea lui Donald Trump va fi luată de Senatul american.

Actualizare 00:30: Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a afirmat miercuri că nu există nicio şansă ca un proces corect, serios de punere sub acuzare a lui Donald Trump să se încheie înainte de instalarea la putere a preşedintelui american ales, Joe Biden, (20 ianuarie), notează Agerpres.

Actualizare 23:55: Conform CNN și NBC, Donald Trump ar urma să facă declarații prin care să comenteze a doua procedură de impeachment la care este supus. Republicanul ar urma să înregistreze un video, pe care îl va pune la dispoziția presei americane. Cert este că Trump nu va putea folosi Twitter sau altă rețea socială pentru a transmite mesajul său, el fiind deja blocat de majoritatea acestora.

Actualizare 23:30:  Donald Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor cu 232 de voturi pentru şi 197 împotrivă. 10 republicani au votat punerea sub acuzare, mai mulți decât anunțaseră inițial că o vor face. Forul numără 435 de membri și este dominat de democrați.

Mai multe articole despre:
Trump