MENIU

Doliu național pentru 3 zile în Grecia după tragedia feroviară în care au murit cel puțin 39 de oameni

A fost declarat doliu național în Grecia după accidentul feroviar devastator, a anunțat Guvernul de la Atena.

Premierul Greciei a anunţat trei zile de doliu naţional în urma tragediei feroviare din centrul ţării în care au murit cel puţin 39 de oameni şi 85 au fost răniţi.

Tragedia s-a petrecut prin ciocnirea frontală a două trenuri, unul de călători, cu 346 de pasageri de la Atena, şi un marfar care venea de la Salonic s-au ciocnit frontal, puţin înainte de miezul nopţii.

Preşedintele grec - Katerina Sakellaropoulou și-a întrerupt și vizita în Republica Moldova pentru a se întoarce în Grecia.

Tragedia a determinat și demisia ministrului Infrastructurii și Transporturilor Costas Karamanlis. Acesta și-a dat demisia după accidentul mortal de tren din Tempi. Anunțul l-a făcut la câteva ore după ce a fost văzut, la fața locului tragediei, în lacrimi.

Cel puţin 39 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, în centrul Greciei, în apropiere de oraşul Larissa. Autoritățile se așteaptă ca numărul celro decedați să fie mai mare.

Coliziunea a avut loc în timp ce trenul de pasageri, care se îndrepta din capitala Atena spre orașul Salonic din nordul Greciei, a ieșit dintr-un tunel în apropierea orașului Larissa.

Potrivit primelor informații, multe dintre victime sunt studenți universitari care se întorceau dintr-un weekend prelungit de vacanță.