MENIU

Doliu național în SUA. George H.W. Bush va fi înmormântat miercuri

George H.W. Bush

Doliu național în SUA. George H.W. Bush va fi înmormântat miercuri, în Texas. 

Casa Alba a anuntat ca presedintele SUA, Donald Trump, a decretat zi de doliu national, miercuri 5 decembrie, si ca acesta va asista la funeraliile lui George HW Bush, cel de-al 41-lea presedinte al Statelor Unite, care a decedat vineri, la 94 de ani.

George HW Bush va fi inmormantat in Texas, alaturi de sotia sa, Barbara, si fiica lor, Robin, care a murit de leucemie cand avea 4 ani.

Oficialitatile americane au publicat programul funeraliilor lui George HW Bush (94 de ani), care a decedat vineri la locuinta lui din Texas.

Este vorba de o ceremonie de sosire care implica atat Camera Reprezentantilor, cat si Senatul si care va avea loc luni, la Capitoliu. Trupul lui Bush va sta in sala rotunda pana miercuri dimineata, iar publicul isi poate lua ramas bun de la cel de-al 41-lea presedinte al SUA, potrivit CNN.

Familia si prietenii se vor aduna miercuri la Catedrala Nationala din Washington DC, pentru un serviciu memorial.

De asemenea, Casa Alba a emis o proclamatie prezidentiala prin care a ordonat ca steagul american sa fie coborat in berna la Casa Alba si la toate cladirile publice, posturile militare, ambasadele SUA, precum si consulatele din intreaga lume, timp de 30 de zile.

Sicriul lui HW Bush va fi depus apoi la biserica episcopala Sf. Martin din Houston. Un al doilea serviciu memorial pentru Bush se va desfasura joi la biserica episcopala din Sf. Martin.

Sicriul va fi apoi preluat de o procesiune catre Biblioteca Prezidentiala George HW Bush din Colegiul Station - Texas, unde va fi inmormantat. Urmeaza apoi doua ceremonii la Universitatea Texas A & M si la Biblioteca si Muzeul prezidential George Bush.