MENIU

DOLIU în lumea artistică! Un celebru comediant a murit. Era o adevărată legendă

Tragedie imensă în lumea artistică!

Tragedie uriașă! Un mare comediant al stand-up-ului modern a murit. Artistul s-a bucurat de mare succes de când a ironizat numeroși președinți americani, de la Dwight Eisenhower la Donald Trump.

Mort Sahl s-a stins din viață marți, 26 octombrie, în Mill Valley, California, la vârsta de 94 de ani, potrivit informațiilor transmise în presa internațională de un prieten al comediantului.

Regretatul comediant este considerat părintele stand-up-ului modern, după ce satira lui politică l-a transformat într-un personaj foarte popular în anii 1950.

Sahl a găzduit și prima ediție a Premiilor Grammy în 1959 și Gala Oscar din același an, după ce a cucerit cluburile de comedie din SUA. Din acest motiv, revista Time l-a elogiat pe acesta în 1950.

Mort Sahl, care a jucat și în câteva filme, a apărut frecvent ca oaspete în talk show-ul lui Johnny Carson, „The Tonight Show”, de la NBC.

Artistul l-a ridiculizat și pe președintele american John F. Kennedy, care a fost asasinat în 1963. Totuși, cariera lui a luat o turnură negativă, după ce a ținut spectacole în care ironiza varianta oficială a asasinării lui JFK.

Mai apoi, cariera lui Sahl s-a revigorat după scandalul Watergate, din 1970, soldat cu demisia lui Richard Nixon.

Totodată, criticile sale față de războiul din Vietnam i-au adus noi susținători în anii 1970.