MENIU

Doi turiști italieni au fost uciși de avalanșă în Munții Alpi

Avalanșă/ Arhivă foto

Cadavrele a doi turiști italieni au fost descoperite de salvatorii montani, duminică, în Alpi, după o avalanșă,  aproape de granița dintre Italia și Elveția. Victimele sunt un bărbat și o femeie în vârstă de 30, respectiv 53 de ani. La găsirea trupurilor neînsufletițe ale celor doi a ajutat și un câine antrenat în operațiuni de salvare.

Un trup a fost găsit îngropat în zăpadă, în timp ce celălalt a fost recuperat dintr-un lac, după avalanșă la o înălțime de aproximativ 2.200 de metri, în zona Val Formazza din regiunea Piemont din Italia, a anunțat grupul de salvare alpin CNSAS într-un comunicat, relatează Reuters preluat de HotNews.ro.

O echipă specializată de salvare a fost trimisă la fața locului cu elicopterul, în ciuda vântului puternic din zonă, după ce alarma a fost ridicată în jurul prânzului (1100 GMT). Un câine antrenat în operațiuni de salvare a ajutat și el la găsirea cadavrelor.

Victimele, care purtau rachete de zăpadă pentru a ajuta la deplasarea pe munte, sunt o femeie de 30 de ani și un bărbat de 53 de ani, a informat presa italiană. Cei doi erau din regiunea Lombardia din nordul Italiei.