MENIU

UPDATE: Reacţia MAE în cazul români care au murit pentru că erau explotaţi prin muncă!

Caz şocant în Germania. Un portal destinat românilor din diaspora scrie că doi concetăţeni ar fi murit în ultima lună într-un adevărat lagăr de muncă, unde ar fi cazaţi aproximativ 700 de români care culeg sparanghel și zmeură. Un comunicat al Consulatului General al României la Bonn anunţă că deja ancheta este în plină desfăşurare şi se ţine legătura cu autoritățile locale.

Martorii au povestit că unul dintre români a murit săptămâna trecută, după ce mai bine de o oră a cerut șefilor nemți să cheme salvarea pentru că se simte foarte rău. Fratele decedatului era la fața locului. Acesta a spus că, din cauză că victima nu avea contract de muncă și nici asigurare medicală, șefii au tras de timp până au apelat la serviciile medicale.

În urmă cu trei săptămâni, un alt român de 48 de ani a murit. Nimeni nu știe însă ce s-a întâmplat cu el. Consulatul General al României la Bonn a anunţat că verifică situaţia românilor, iar o echipă s-a deplasat deja la faţa locului pentru a acorda asistenţă. 

Potrivit un comunicat al MAE, o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență.

Conform datelor preliminare obținute pe plan local, decesul unuia dintre români s-ar fi produs pe fondul unor probleme anterioare de sănătate, iar pentru al doilea caz de deces ancheta autorităților este în curs de desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde sprijinul necesar în limita competențelor legale.

sursă video: stiridiaspora.ro

Mai multe articole despre:
români