MENIU

Doi bucătari au fost reținuți după ce au pus medicamente antidiareice în mâncarea expirată servită clienților

Într-un caz șocant din provincia Jiangsu, China, doi bucătari au fost condamnați la închisoare pentru că au adăugat medicamente antidiareice în mâncarea expirată servită într-un restaurant. Incidentul a fost dezvăluit de Autoritatea de Sănătate Publică din districtul Chongzhou, orașul Nantong, într-un comunicat emis pe 30 iulie.

Detalii ale incidentului

Bucătarii, angajați ai unui restaurant dintr-un hotel local, au fost găsiți vinovați că au amestecat sulfat de gentamicină, un antibiotic utilizat pentru tratarea diareei, în preparatele lor. Scopul acestei practici era să prevină problemele digestive cauzate de ingredientele expirate pe care le foloseau. Potrivit Global Times, cei doi bucătari au vândut cel puțin 1.612 porții de mâncare contaminate cu medicamentul respectiv.

Investigația a început după ce un angajat al Hotelului Guanyinshan Garden a sesizat autoritățile despre această practică. Angajatul a declarat că bucătarii adăugau medicamentele în mâncăruri preparate cu pește și carne de găină. În urma percheziției efectuate de poliție în restaurant, au fost descoperite 101 cutii de sulfat de gentamicină în bucătărie. Se pare că această practică era de lungă durată, cu achiziții lunare de câte 100 de cutii de medicament.

Cei doi bucătari, identificați doar cu numele Sha și Fu, au fost condamnați la închisoare pentru vânzarea de alimente contaminate. Sha a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar Fu la un an și șase luni. În plus, au fost amendați cu 160.000 de yuani (aproximativ 22.000 de dolari). Această măsură vine ca parte a eforturilor autorităților de a combate practicile de alimentație nesigură și de a proteja sănătatea publică.