MENIU

Doi bărbaţi arestaţi în apropierea unui parc de distracţii din Paris: aveau la ei explozibili

Doi barbati au fost arestati sambata seara in apropierea cunoscutului parc de distractii Foire du Trone din Paris, dupa ce s-a constatat ca acestia aveau asupra lor explozibili artizanali, au declarat pentru AFP surse din politie.

Potrivit unor surse apropiat dosarului, cazul nu are nicio dimensiune terorista in acest stadiu, insa anchetatorii incearca sa afle care sunt motivele celor doi barbati care s-au prezentat drept "ucenici chimisti", scrie Hotnews.ro.

Incidentul a avut loc sambata, cu 20 de ore inaintea carnavalului parizian din Bois de Vincennes (la est de capitala franceza), si care face obiectul unei monitorizari speciale in cadrul planului Vigipirate, la trei luni de la atacurile teroriste din Paris care au provocat 17 victime, au mai precizat sursele.

Cei doi barbati, in varsta de 25, respectiv 32 de ani, au fost reperati de politie in padure si opriti din cauza unui "comportament suspect". Unul dintre ei tocmai cobora dintr-o masina cu o geanta pe care o tinea cu foarte mare grija.


Mai multe articole despre:
explozibil parc de distracţii bois de vincennes