MENIU

Dmytro Kuleba: „Atacul rusesc în Donbas este cel mai mare de la al Doilea Război Mondial” - Ucraina cere sisteme de lansare de rachete multiple

Dmitro Kuleba

Ofensiva rusă din regiunea Donbas din Ucraina este „cea mai mare de pe pământ european de la al Doilea Război Mondial”, potrivit ministrului de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.  

Kuleba a îndemnat aliații Ucrainei să accelereze furnizarea de arme și muniție către țară, în special sisteme de lansare de rachete multiple (MLRS), artilerie cu rază lungă de acțiune și transportoare blindate de personal (APC).  

„Ofensiva rusă din Donbas este o bătălie nemiloasă”, a spus Kuleba pe Twitter, adăugând că este prea devreme pentru a concluziona că Ucraina are deja toate armele de care are nevoie.

Anterior, ministerul rus al apărării a declarat că a efectuat lovituri aeriene asupra unui depozit de arme din estul regiunii Donbas, folosit pentru a depozita obuze pentru obuzierele americane M777, un tip de armă de artilerie care trage cu obuze asupra țintelor pe traiectorii înalte.  

Mai multe articole despre:
kuleba ucraina rusia crime razboi arme