MENIU

Distrugător american, filmat de ruşi în Marea Neagră

Pentagonul a făcut publice imagini cu un bombardier rus care a trecut deasupra distrugătorului american USS Ross, în Marea Neagră. Înregistrarea încearcă să contrazică articolele apărute în presa rusă, potrivit cărora nava militară se afla ilegal în apele teritoriale ruseşti.

USS Ross se afla la 25 de mile depărtare de coastele Crimeei, în momentul în care şase avioane de tip Su-24 s-au apropiat de distrugător. Publicaţii ruseşti au scris că unul dintre avioane a obligat distrugătorul american să părăsească apele teritoriale ruseşti în largul Crimeei. Însă Marina Statelor Unite afirmă că USS Ross nu şi-a schimbat cursul, aşa cum a scris presa, ci a rămas în apele internaţionale.

În înregistrare, făcută publică de către Forţele navale americane în Europa, apare un avion rusesc care zboară la aproximativ 500 de metri de distrugător, la 180 de metri altitudine. Americanii au precizat că a făcut publică înregistrarea pentru a contrazice relatări din presa rusă.

Incidentul a avut loc după ce secretarul american al Apărării Ashton Carter a avertizat în legătură cu pericolul unei ofensive din partea separatiştilor proruşi care au ocupat peninsula Crimeea.

Mai multe articole despre:
Marea Neagră distrugator american