MENIU

"Dinți de dragon" - tactica din Al Doilea Război Mondial prin care rușii vor să se apere în fața ucrainenilor

Armata rusă folosește în războiul din Ucraina tehnici patentate în Al Doilea Război Mondial. Imaginile din satelit din regiunea Lugansk arată că soldații construiesc așa-numiți „dinți de dragon”, pentru a-și consolida linia de apărare. 

Linia defensivă este formată din două rânduri de „dinți de dragon”, fiind urmate de tranșee posibil construite pentru oprirea vehiculelor de luptă. Ultimul rând al apărării este construit din pozițiile de tragere pentru infanterie și tancuri, scrie adevarul.ro, care citează experți militari. 

„Dinții de dragon” sunt fortificații de mici dimensiuni din beton armat construite pentru prima oară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a încetini tancurile și a le „îndruma” spre zone pregătite unde să fie bombardate cu arme antitanc. 

 

 

Lugansk pare să fie singura regiune care se află sub controlul rușilor în care trupele ucrainene nu au lansat bombardamente în ultima lună și jumătate, probabil din cauza desfășurării armatei pe celelalte fronturi. 

 

După ruinarea frontului rusesc din Harkov, separatiștii pro-ruși din regiunea Lugansk au atenționat Rusia pe 15 septembrie că armata ucraineană a ajuns la „granițele republicii”.

 

Faptul că forțele invadatoare ruse construiesc acești „dinți de dragon” ar putea indica că doresc să-și fortifice apărarea în așteptarea iernii. 

 

 Și Germania a utilizat tactica, tot în Al Doilea Război Mondial, la Linia Siegfried din vestul țării, dar nu au putut opri forțele armate aliate după debarcarea în Normandia și atacul în Germania care a urmat eliberării Franței. 

 

După al Doilea Război Mondial construirea „dinților de dragon” a fost în mare parte abandonată, dar Elveția păstrează aceste fortificații cunoscute drept „linii Toblerone”, din pricina așezării în rând a structurilor care amintește de batonul de ciocolată elvețian. 

Mai multe articole despre:
dinti de dragon rusia ucraina razboi putin stalin