MENIU

Din cauza variantei Omicron, Spania se află în pragul celui de-al şaselea val de infectări - Anunțul premierului Pedro Sanchez

Pedro Sanchez - premierul Spaniei

Premierul spaniol Pedro Sanchez a avertizat duminică asupra riscului real ca Spania să se confrunte curând cu ''al şaselea val'' al pandemiei din cauza transmiterii intense a variantei Omicron a coronavirusului şi a convocat pentru miercuri o reuniune de urgenţă pentru evaluarea situaţiei sanitare, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Liderii regiunilor spaniole vor participa prin videoconferinţă la această reuniune la care vor fi discutate posibile noi restricţii.

Spania a înregistrat vineri circa 33.000 de noi cazuri de COVID-19, estimările sanitare indicând săptămâna trecută procentul cazurilor cu varianta Omicron la circa 30% în capitala Madrid şi circa 25% la Barcelona. Incidenţa pe şapte zile a ajuns la nivelul întregii ţări la 320 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori.

„Nu putem accepta aceste rate de incidenţă. Trebuie să facem mai multe eforturi”, a subliniat premierul Sanchez în anunţul despre convocarea reuniunii de miercuri şi a avertizat că, în pofida ratei ridicate de vaccinare, Spania se află din cauza variantei Omicron în pragul celui de-al şaselea val de infectări.

Mai multe articole despre:
spania val 6