MENIU

Diamantul roz uriaş Fortune Pink, vândut în doar 4 minute pentru o SUMĂ URIAȘĂ! Cine l-a cumpărat

Diamantul roz uriaş 'Fortune Pink'/ Captură video

„Fortune Pink”, un diamant roz uriaş extrem de rar, a fost vândut, marţi, în cadrul unei licitaţii desfăşurate în Elveția, la Geneva, pentru o sumă de peste 28,6 milioane de euro. Din câte se pare, cel care a scos din buzunar fabuloasa sumă este un colecţionar privat din Asia. Procesul efectiv de vânzare a durat doar 4 minute și a pornit de la 17 milioane de franci elvețieni. 

Piatra preţioasă este cel mai mare diamant roz în formă de pară de această calitate vândut vreodată la o licitaţie, potrivit casei de licitaţii Christie’s, deţinută de Artemis, holdingul familiei franceze Pinault, relatează G4Media.ro.

Diamantul este montat pe un inel, flancat de o parte şi de alta de un diamant alb mare şi cântăreşte exact 18,18 carate, număr considerat norocos în Asia, unde înseamnă „prosperitate sigură”, mai arată sursa citată.

Diamantul roz strălucitor a fost adjudecat pentru suma de 24,5 milioane de franci elveţieni (24,7 milioane de euro), adică 28.436.500 de franci elveţieni (28.640.761 de euro) cu tot cu taxe.

„Cumpărătorul este mulţumit. Este un vis devenit realitate”, a declarat pentru AFP angajatul Christie’s care a preluat oferta câştigătoare la telefon, păstrând anonimatul noului proprietar.

„Fortune Pink” a fost expus la Geneva, apoi la New York, Shanghai (China), Taiwan şi Singapore în octombrie, înainte de a se întoarce în Elveţia, şi se estima că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 25 şi 35 de milioane de dolari (aproximativ aceeaşi sumă de euro).

Diamantele roz sunt foarte rare şi mai puţin de 10% dintre ele cântăresc mai mult de o cincime de carat. Acest lucru le face să fie cele mai căutate diamante de pe piaţa mondială.

Mai multe articole despre:
diamant diamant roz fortune pink licitatie