MENIU

Descoperire uimitoare făcută de oamenii legii: Peste 40 de kilograme de cocaină găsite în banane

O descoperire spectaculoasă a fost făcută recent în Franța, unde zeci de kilograme de cocaină au fost găsite ascunse în livrările de banane destinate supermarketurilor. Poliția investighează acum acest caz neobișnuit, încercând să afle cine era destinatarul drogurilor și cum au ajuns acestea în coletele de banane.

Cocaină descoperită în livrările de banane

Angajații din patru sucursale ale rețelei de supermarketuri Grand Frais din regiunea Bourgogne-Franche-Comté, din estul Franței, au avut parte de o surpriză neașteptată. În timpul manipulării bananelor, aceștia au găsit între 40 și 50 de kilograme de cocaină ascunse sub paleții de fructe. Conform autorităților, drogurile provin din Columbia, scrie The Guardian.

Olivier Caracotch, procurorul public din Dijon, a confirmat că aproximativ 10 kilograme de cocaină au fost găsite în livrările de banane către magazinul Grand Frais din Beaune, iar alte 10-12 kilograme au fost descoperite în livrări similare către trei alte locații.

Un purtător de cuvânt al rețelei Grand Frais a declarat că supermarketul colaborează strâns cu poliția pentru a asigura desfășurarea eficientă a anchetei și pentru a garanta siguranța angajaților și clienților. Reprezentantul a subliniat că nu există dovezi că drogurile ar fi intrat în contact cu bananele destinate consumului public.

Trendul global al traficului de droguri ascuns în banane

Bananele au devenit o țintă preferată pentru traficanții de droguri din America de Sud, care ascund cocaina în transporturi de fructe pentru a o transporta în Europa. De exemplu, în iulie, autoritățile au descoperit 6.000 de kilograme de cocaină, cu o valoare estimată de 173 de milioane de lire sterline, ascunse într-un transport de banane din Ecuador destinat Germaniei. În august, în Grecia, au fost găsite aproximativ 93 de kilograme de cocaină într-o navă din Ecuador care transporta banane.

Anul acesta, în mai, au fost găsite 250 de kilograme de cocaină ascunse în cutii de banane într-un depozit din Colmar, Franța. Această captură a fost acompaniată de descoperirea unui dispozitiv GPS, indicând posibila direcție greșită a livrării, care ar fi trebuit să ajungă în Germania.

În martie, autoritățile vamale din Bulgaria au confiscat 170 de kilograme de cocaină de pe o navă care transporta banane către Europa din Ecuador. Cu o lună înainte, oficialii britanici au descoperit 5,7 tone de cocaină într-un transport similar, cea mai mare captură de droguri de clasa A din istoria Marii Britanii.