Descoperire arheologică epocală. Chinezii se gândeau de acum 300 de ani la protecția mediului
Protejarea mediului înconjurător este o temă la modă în ultimii ani, însă o descoperire arheologică arată că cei din conducerea Chinei de acum 300 de ani aveau deja reguli stricte pentru a proteja natura.
O tăbliţă de piatră datând din urmă cu peste 300 de ani şi conţinând reglementări privind protecţia mediului, a fost descoperită în provincia Hebei din nordul Chinei.
Tăbliţa de 63 de centimetri înălţime şi 48 de centimetri lăţime, descoperită în Huoshui din oraşul Wu'an, a fost realizată în urmă cu 311 de ani, în timpul împăratului Kangxi din dinastia Qing (1644-1911), potrivit institutul de protecţie a patrimoniului cultural din oraş.
Inscripţiile care alcătuiesc un regulament rural includeau zeci de nume de locuri din apropiere. Regulamentul interzicea deteriorarea copacilor, tăierea şi arderea lor, dar şi săpăturile în zonele montane şi în satele din regiune.
Regulamentul reprezintă o lege destul de cuprinzătoare pentru protecţia mediului la nivel local şi are o importanţă semnificativă în cadrul studiilor privind evoluţia culturii protecţiei ecologice, după cum a declarat Wang Wei, directorului institutului din Wu'an.