MENIU

Democraţii au primit cu răceală discursul lui Bush

Preşedintele american, George W. Bush, a prezentat, acum câteva ore, discursul său anual despre starea naţiunii.

Încercarea lui Bush de a revigora încrederea americanilor în Administraţia de la Casa Albă s-a lovit însă de opoziţia democraţilor, dar şi de rezervele tot mai multor republicani.

Noua majoritate democrată din Congres a primit cu răceală mâna întinsă de preşedintele Bush în vederea cooperării pentru aplicarea viziunii politice a Casei Albe asupra Orientului Mijlociu.

Bush a declanşat războiul în această ţară în mod imprudent, a declarat senatorul Jim Webb, în numele majorităţii. Parlamentarul democrat a cerut o soluţie imediată care să facă posibilă retragerea. La reticenţele democraţilor se adaugă neîncrederea crescândă a congresmenilor republicani cu privire la direcţia aleasă de Casa Albă.

Astăzi, Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului ar putea introduce un proiect de rezoluţie prin care să respingă suplimentarea trupelor din Irak cu 21.500 de militari. Pentru a-şi demonstra dorinţa de colaborare cu democraţii, Bush i-a adus elogii senatoarei Nancy Pelosi, prima femeie preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

Ea a rămas însă rezervată şi a aplaudat cu convingere doar atunci când preşedintele a evocat curajul militarilor americani. Democraţii au primit cu acelaşi scepticism şi măsurile economice anunţate de liderul de la Casa Albă, care, potrivit opiniei lor, nu atacă esenţa problemelor.
Mai multe articole despre:
Bush democraţii discurs