MENIU

Declaraţia şocantă a lui Berlusconi despre Putin: "Trebuie să vedeţi dragostea şi recunoştinţa..."

Declaraţia şocantă a lui Berlusconi despre Putin: "Trebuie să vedeţi dragostea şi recunoştinţa..."

Fostul premier italian Silvio Berlusconi afirmă că poporul din Crimeea a făcut o alegere democratică atunci când s-a despărţit de Ucraina şi îl laudă pe preşedintele rus Vladimir Putin, pe care-l consideră cel mai important lider al lumii, relatează Reuters în pagina electronică.

Berlusconi a devenit luna aceasta primul politician occidental de anvergură - el a fost premierul Italiei în patru rânduri - care a vizitat peninsula ucraineană de la Marea Neagră, anexată de Rusia anul trecut, ceea ce a provocat o adevărată prăpastie între Moscova şi Washington, scrie Mediafax.

Berlusconi, care întreţine de mult timp o relaţie apropiată cu Putin, a criticat sancţiunile impuse de către Occident Rusiei din cauza rolului ei în Ucraina, afirmând că afectează afacerile italiene.

Acesta a mai declarat, la un miting de la Brescia, că evenimentul marchează "revenirea (sa) pe scena politică".

"Trebuie să vedeţi dragostea, recunoştinţa şi prietenia cu care este primit Putin" în Crimeea, a spus Berlusconi, catalogându-l pe preşedintele liderul politic "numărul unu".

"Femeile i se aruncă în braţe, spunându-i «mulţumesc, Vladimir, mulţumesc, Vladimir»", a adăugat el.

Serviciul ucrainean de securitate i-a interzis magnatului media italian accesul în această ţară în următorii trei ani, în urma vizitei acestuia în Crimeea.