MENIU

Decizia de ultimă oră a lui Donald Trump: a RENUNŢAT la serviciile strategului său, Steve Bannon

Strategul şef al lui Donald Trump a fost înlăturat de pe locul său permanent la Consiliul Naţional de Securitate, multiple surse explicând, pentru CNN, că decizia i-a aparţinut preşedintelui Trump.

Decizia lui Trump vine la doar două luni de la decizia de a reorganiza Consilul Naţional de Securitate pentru a-l include pe Steve Bannon ca membru permanent.

Bannon nu mai figurează pe cea mai recentă listă a membrilor NSC, din data de 4 aprilie, scrie agerpres.ro.

Steve Bannon a fost preşedinte executiv al site-ul de informaţii Breitbart News, apropiat de extrema dreaptă, care l-a susţinut activ pe Donald Trump în campania pentru Casa Albă.

Bannon a fost numit consilier principal şi strateg-şef la Casa Albă după învestirea lui Donald Trump, care a decis atunci şi cooptarea sa în Consiliul de Securitate Naţională, care îl consiliază pe preşedinte în probleme cruciale de securitate şi politică externă. NSC este condus din 20 februarie de H.R. McMaster, un general de 54 de ani care l-a înlocuit pe generalul Michael Flynn, forţat să demisioneze pentru că a ascuns contactele repetate avute cu ambasadorul rus la Washington.

Despre Bannon se spunea despre că se află în spatele unora dintre politicile cele mai controversate ale lui Donald Trump, inclusiv în materie de imigraţie.

Potrivit agenţiei Bloomberg, preluată de DPA, preşedintele Trump a redus totodată rolul în NSC al consilierului pentru securitate internă Tom Bossert.

Mai multe articole despre:
0 Donald Trump Steve Bannon