MENIU

De ce își mută milionarii germani averile în Elveția, înaintea alegerilor de duminică

Sursa foto: Arhivă

De teama unei eventuale victorii a partidelor de stânga la alegerile de duminică, milionarii germani au început să-și transfere averile în afara țării.

Dacă la alegerile de duminică social democraţii, partidul de extremă stânga Die Linke sau ecologiştii vor veni la putere, introducerea unei taxe pe avere şi înăsprirea legislaţiei cu privire la moşteniri ar putea fi incluse pe agenda politică.

„Pentru cei super-bogaţi, acesta este un subiect fierbinte. Familiile antreprenoriale sunt îngrijorate”, spune un avocat german specializat în taxe şi care are operaţiuni extinse în Elveţia.

Aceste transferuri arată că mulţi oameni bogaţi văd în continuare Elveţia drept un loc atractiv pentru a-şi depozita avuţia, în pofida eforturilor autorităţilor din ţara cantoanelor să îşi schimbe imaginea de paradis fiscal pentru miliardari, potrivit Reuters.

Pe agenda politică a opoziției de stânga sunt incluse introducerea unei taxe pe avere și înăsprirea legislației cu privire la moșteniri.

Și nu poate fi o coincidență că datele Bank for International Settlements arată că depozitele germane la băncile din Elveţia au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021 şi acest lucru nu include acţiuni, obligaţiuni sau produse financiare.

Tensiunile geopolitice şi temerile legate de consecinţele economice ale pandemiei COVID-19 au făcut şi mai atractivă stabilitatea politică a Elveţiei.

Cifrele mai recente nu sunt disponibile, dar persoanele din interior au declarat că depunerile au continuat şi au atins cifre record în ultima perioadă.

Mai multe articole despre:
milionari germani averi elvetia