MENIU

David Cameron, declarație ȘOC despre eventuala ieșire a Marii Britanii din UE

Premierul britanic David Cameron a declarat marți că nu ar suferi dacă Marea Britanie ar părăsi UE, însă a precizat că preferă ca țara sa să rămână într-o Uniune Europeană reformată în urma unei înțelegeri cu Bruxellesul, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

David Cameron, care a promis să renegocieze apartenența Marii Britanii la UE înainte de a oferi electoratului posibilitatea de a alege între rămânerea sau ieșirea din blocul comunitar în cadrul unui referendum până în 2017, se află sub presiunea Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP) și a unora dintre propriii parlamentari pentru a-și consolida retorica privind Europa.

Întrebat în legătură cu o afirmație de la începutul acestei luni potrivit căreia ar fi fost întristat să vadă că Scoția părăsește Regatul Unit, Cameron a afirmat: "Am sentimente de o mie de ori mai puternice față de Regatul nostru Unit decât față de Uniunea Europeană".

Întrebat la Radio BBC dacă ar suferi din cauza unei ieșiri a Marii Britanii din UE, el a adăugat: "Regatul Unit era o chestiune de durere. Aceasta este o chestiune de pragmatism: Ce este mai bine pentru Regatul Unit? Cum obținem ce este mai bun pentru Marea Britanie? Acestea sunt lucrurile față de care am sentimente puternice".

 

 Mai multe pe  Agerpres