MENIU

Cutremur în Republica Moldova. Usatîi: "Confirm că am transmis banii pentru asasinul Proca"

Liderul "Partidului Nostru" din Republica Moldova, Renato Usatîi, a recunoscut că a transmis banii pentru ucigaşul moldovean Vitalie Proca, aflat în detenţie în România. Despre acest lucru Usatîi a spus într-un filmuleţ postat pe o reţea de socializare.

"Unul dintre cei reţinuţi la Chişinău este Malarciuc, iar cel de-al doilea, al cărui nume nu a fost făcut public de către procurori, este Serghei Ceban, de la clubul de hochei "Platina". De fapt, eu am transmis banii. Eu vă confirm că am transmis banii", a spus Renato Usatîi.

Acesta ar mai fi spus, conform deschide.md: "Cât și de ce deocamdată nu am să vă spun, pentru că este secretul anchetei. Dar vreau să spun următoarele: că tot ce am făcut eu a fost coordonat cu organele de anchetă din mai multe țări. Astăzi pot să vă spun că am statut de martor într-un dosar penal într-o țară din UE. Vreau să vă spun că unii cetățeni au statut nu doar de martor, dar și beneficiază de programul de protecție a martorilor”, a declarat el într-o postare video pe Facebook.

Usatîi ar fi acuzat procurorii, scrie Evz.md: "Ei i-au spus lui Gorbunțov despre discuțiile lui Proca și Malarciuc (unul dintre persoanele reținute - n. r.). Da, ele au avut loc. Acum nu vă pot spune detalii. Sunt parte a anchetei. Pe Gorbunțov îl sfătuiesc să fie mai atent la ce spune. Dacă totul se va confirma, Plahotniuc va ajunge pentru mulți ani în închisoare. Una europeană, calitativă”, a mai adăugat Usatîi.

Cinci persoane au fost reținute până acum în dosarul Gorbunțov. Trei au ajuns în custodia forţelor de ordine în urma a opt percheziţii efectuate astăzi la mai multe adrese, scrie publika.md.

Informația a fost confirmată de către șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă. Anterior, alte două persoane, bănuite că au încercat să-l mituiască pe asasinul Vitalie Proca, pentru a-l determina să depună mărturii false, au fost reținute.  

Bancherul susţine că tentativa de asasinat asupra sa și depozițiile false ale lui Proca au fost comandate de Renato Usatîi.

Mai multe articole despre:
vitalie proca Renato Usatîi Gherman Gorbunţov