MENIU

Cum poate influenţa ginerele lui Donald Trump viitoarea Administraţie de la Casa Albă

Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump care a avut un rol determinant în campania electorală, probabil va păstra, indiferent dacă va deţine sau nu o funcţie oficială, influenţa majoră asupra preşedintelui Statelor Unite, scrie Mediafax. 

Jared Kushner, un om de afaceri în vârstă de 35 de ani căsătorit cu Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump, a fost unul dintre principalii consilieri ai magnatului new-yorkez în cursa electorală care l-a propulsat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. În urmă cu câteva zile, presa americană relata că Jared Kushner s-a consultat cu specialişti juridici în legătură cu posibilitatea de a se alătura noii administraţii americane fără a intra sub incidenţa reglementărilor pentru combaterea nepotismului.

În prezent, rolul oficial al lui Kushner este de membru - alături de Ivanka, Eric şi Donald jr. - în echipa de tranziţie a lui Donald Trump. Donald Trump susţine numirea ginerelui său într-un post la Casa Albă, au declarat surse citate de cotidianul The New York Times. Sentimentul este împărtăşit şi de Stephen K. Bannon, strategul-şef al Casei Albe, şi de Reince Priebus, viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale.

Chiar dacă nu este la fel de influent în Manhattan cum este socrul său, Jared Kushner este şi el magnat imobiliar, fiind la conducerea unei companii fondate de tatăl său. Influenţa lui se extinde şi în presă, fiind proprietarul publicaţiei The New York Observer.

Potrivit unor surse, Kushner şi-a făcut deja simţită influenţa în echipa de tranziţie, fiind implicat în efortul de renunţare la serviicile guvernatorului statului New Jersey, Chris Christie, care, în calitatea de procuror federal, a contribuit la condamnarea tatălui său, Charles B. Kushner, acum peste zece ani.