MENIU

Cum a ucis o bătrână de 96 de ani, aflată în scaun cu rotile, o femeie de 76 de ani. Pensionara a recunoscut totul

O femeie de 96 de ani, June Mills, care se deplasează în scaun cu rotile, a fost condamnată la 18 luni de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că a condus periculos, provocând moartea unei alte femei de 76 de ani, Brenda Joyce, în Formby, Anglia, anul trecut. Instanța i-a interzis dreptul de a conduce timp de 5 ani.

Ce a mărturisit bătrâna de 96 de ani

În timpul procesului, avocatul lui Mills a explicat că „pedala de accelerație a căzut sub piciorul ei”, provocându-i panică și incapacitatea de a reacționa. În accidentul din august, Mills a acroșat-o pe Joyce și un alt pieton, Jennifer Ensor, în vârstă de 80 de ani, care a suferit răni ușoare.

Judecătorul Simon Medland a descris cazul ca fiind o „tragedie totală”, subliniind durerea provocată de pierderea lui Joyce. Avocatul lui Mills a afirmat că aceasta simte o mare rușine și vinovăție pentru cele întâmplate, iar viața ei s-a schimbat semnificativ după accident, mobilitatea sa deteriorându-se.

Pe lângă pedeapsă, Mills trebuie să plătească o amendă de 1.500 de lire sterline și 500 de lire cheltuieli de judecată. De asemenea, avocații au menționat că Mills a fost implicată în activități de caritate și a găzduit refugiați ucraineni, subliniind natura tragică a acestui incident.

„Din orice punct de vedere și privit din orice unghi, acest caz este o tragedie totală. Doamna Joyce a murit, doamna Ensor a fost rănită...”, a spus judecătorul Simon Medland la pronunțarea sentinței.