MENIU

Cum a evoluat Londra din punct de vedere arhitectural în ultimii 2000 de ani. Poze în premieră

Londra este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii.

Simbolul Londrei este Big Ben-ul, turnul cu ceas al Palatului Parlamentului, construit în secolul al XIX-lea în stil neogotic.

Inițial o așezare întemeiată de celți, a fost capitala provinciei romane Britannia, având numele de Londinium și a devenit capitala Angliei de la sfârșitul secolului al XI-lea. În prima jumătate a secolului XXI, Londra, care adăpostește 12,5% din populația Regatului Unit, continuă sa fie unul dintre cel mai importante centre mondiale în privința finanțelor, băncilor comerciale și a companiilor de asigurări.

Bombardamentele naziste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au condus, pe lângă pierderea a peste 30.000 de vieți, la distrugerea multor clădiri vechi. Reconstrucția din următoarele decenii a dat prilejul folosirii a numeroase stiluri arhitectonice moderne, care dau orașului pe alocuri un caracter eclectic.

Cum a evoluat Londra din punct de vedere arhitectural în ultimii 2000 de ani, în Galeria Foto.

Mai multe articole despre:
Londra