MENIU

Cu Vladimir Putin la psiholog. Ce ascunde replica ”Aș putea omorî pe cineva cu așa ceva pe deget”

Ian H Robertson, profesor de de psihologie la Trinity College din Dublin şi membru al Academiei Regale din Irlanda, i-a făcut un profil psihologic liderului de la Kremlin analizând diverse momente în care a fost implicat Vladimir Putin.

În iunie 2005, Vladimir Putin a observat un inel cu diamant pe degetul lui Robert Kraft, proprietarul echipei de fotbal american „New England Patriots”. Kraft era în vizită la Sankt Petersberg în cadrul unei adunări a oamenilor de afaceri şi inelul avea o valoare de 25.000 de dolari. Putin i-a cerut să-l scoată pentru a-l examina, apoi şi l-a pus pe deget şi a spus: „Aş putea omorî pe cineva cu aşa ceva pe deget”.

Apoi, după spusele martorilor, a pus inelul în buzunar, şi-a chemat un bodygard şi a părăsit încăperea.   La trei luni după incidentul legat de inelul lui Robert Kraft, în timp ce vizita Muzeul Guggenheim din New York, lui Putin i-a fost prezentat replica unui pistol automat Kalaşnikov din sticlă, care era plin cu vodcă.

Conform unui biograf, Maşa Gessen, Putin i-a făcut un semn uneia din gărzile sale, care surprinzător pentru toţi cei prezenţi, pur şi simplu a luat obiectul dorit de şeful său.   La trei luni după incidentul legat de inelul lui Robert Kraft, în timp ce vizita Muzeul Guggenheim din New York, lui Putin i-a fost prezentat un automat Kalaşnikov din sticlă, care era plin cu vodcă. Conform unui biograf, Maşa Gessen, Putin i-a făcut un semn uneia din gărzile sale, care surprinzător pentru toţi cei prezenţi, pur şi simplu a luat obiectul dorit de şeful său.
 

Mai multe pe Adevarul