MENIU

Criza imigranţilor. Număr record de imigranţi veniţi în Bavaria, după controalele la frontieră

În jur de 2.000 de imigranți au ajuns luni în Bavaria, în sudul Germaniei, în prima zi de după introducerea controalelor la frontieră, a anunțat marți poliția germană, precizând că a arestat 43 de călăuze, relatează AFP.

'În prima zi de la reintroducerea controalelor, poliția federală a constatat că în total 2.000 de imigranți au intrat ilegal în Bavaria și a arestat 43 de călăuze', a precizat poliția federală germană într-un comunicat. Germania, care a cunoscut un nou aflux de refugiați weekendul trecut, a decis duminică să reintroducă controalele la frontiere pentru a gestiona mai bine noile sosiri.

Între timp, decizii similare au fost luate de Ungaria, Slovacia și Cehia, iar Polonia s-a declarat gata să procedeze la fel. La frontiera cu Austria, Bavaria este punctul de intrare în Germania pentru solicitanții de azil care fug de războaie și persecuții.

Capitala sa, orașul Munchen, a înregistrat un număr de 63.000 de imigranți sosiți cu trenul de la 31 august, numărul lor ridicându-se la câte 20.000 în fiecare dintre ultimele două weekenduri. Germania estimează că va trebui să primească între 800.000 și un milion de solicitanți de azil în 2015, potrivit unor surse, un record în Europa.