MENIU

Criza imigranților. Serbia trimite întăriri la graniță

După Ungaria, Serbia trimite, la rândul său, forțe suplimentare de poliție la granița cu Ungaria și va încerca să îi îndepărteze pe migranți de gardul de la frontiera ungară. Anunțul a fost făcut de ministrul sârb de Interne, Nebojsa Stefanovic, potrivit HotNews.ro.

UPDATE 22.00: Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR) cere Ungariei să permită accesul refugiaților. Serbia nu poate face față situației, potrivit HotNews.ro.

"Scopul este de a preveni și alte atacuri asupra poliției ungare dinspre teritoriul nostru și, într-un mod uman și respectuos, să îi îndepărtăm pe migranți de gard și de poliția ungară", a transmis ministrul sârb într-un comunicat de presă. 

Violenţe la graniţa sârbo-maghiară. Ungaria a trimis armata să-i oprească pe migranții agresivi

 

Situaţia este explozivă la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgoş, între Ungaria şi Serbia, după ce maghiarii au blocat granița, începând cu ziua de marți.

Poliţia maghiară a adus trupele speciale şi tunuri cu apă, în timp ce în jur de o mie de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, a anunțat miercuri Ministerul de Externe sârb, după ce în zonă au avut loc ciocniri între migranti si politia ungară, transmite Reuters.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria.