MENIU

Criză de cadre medicale în statul New York. Ce soluție au găsit autoritățile americane

Statul New Yor, în criză de medici. Ce soluție au găsit autoritățile. Foto/Profimedia

Autoritățile din statul american New York au în vedere angajarea Gărzii Naţionale şi a unor lucrători medicali din afara statului pentru a compensa lipsa de personal din spitale.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are în vedere angajarea Gărzii Naţionale şi a unor lucrători medicali din afara statului pentru a compensa lipsa de personal din spitale, în condiţiile în care zeci de mii de lucrători îşi pot pierde locul de muncă pentru că nu au respectat termenul pentru vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, care expiră luni, transmite Reuters, citată de News.ro.

Planul, prezentat sâmbătă într-un comunicat, i-ar permite lui Hochul să declare starea de urgenţă pentru a creşte oferta de lucrători din domeniul sănătăţii, incluzând profesionişti autorizaţi din alte state şi ţări, precum şi asistenţi medicali pensionari.

Hochul a declarat că statul analizează şi posibilitatea utilizării ofiţerilor Gărzii Naţionale cu pregătire medicală pentru a menţine personalul spitalelor şi al altor facilităţi medicale la un nivel adecvat.

Aproximativ 16% din cei 450.000 de angajaţi ai spitalelor statului, sau aproximativ 72.000 de lucrători, nu au fost complet vaccinaţi, a anunţat biroul guvernatorului.