MENIU

Criză alimentară fără precedent în Marea Britanie. Rafturile magazinelor sunt goale, oamenii sunt disperați

Marea Britanie e adâncită într-o criză fără precedent. De la deficitul alimentelor de bază până la cel al angajaților din diferite domenii și costul vieții mult prea ridicat, Regatul trece prin cea mai sumbră perioadă din ultimii 50 de ani. Oficialii ridică din umeri, în timp ce britanicii continuă să protesteze și să își strige supărarea. 

Supermarketurile din Regat par părăsite. Pe rafturi abia dacă se găsesc fructe sau legume, iar cele care sunt expuse nu sunt nici măcar proaspete.

Unele magazine au pus lacătul pe ușă, în afara celor coordonate de organizațiile caritabile, care vând produse la mâna a doua tuturor celor care au nevoie și care par să înflorească.

Criza este, însă, în mai multe domenii. Din decembrie, aproape că nu a trecut o zi fără o grevă a șoferilor de autobuz, a medicilor sau a profesorilor.

Britanicii susțin că pe fondul crizelor succesive, culminând cu cea a energie și a produselor alimentare ieftine din Ucraina, puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Potrivit estimărilor din presa insulară, Regatul Unit n-a mai trecut printr-o astfel de criză încă din anii \"70.

Mai multe articole despre:
criza alimentara UK charles ceremonie