MENIU

Cristian Rizea, despre omul din umbra lui Plahotniuc: Vladimir Cebotari gestionează schemele din justiție

Vladimir Cebotari

Fostul deputat român Cristian Rizea, eliberat recent de autorităţile moldoveneşti, susține că vicepreședintele Pro Moldova, Vladimir Cebotari, ar fi omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc. Mai mult, acesta ar gestiona, de fapt, "schemele din justiție" și ar intermedia legăturile copntroversatului oligarh cu politicienii din Republica Moldova. Un alt om de bază al lui Plahotniuc este deputatul Vladimir Andronachi.

"Vladimir Cebotari este cel care gestionează schemele din justiţie. El ascultă de Vladimir Plahotniuc, îi este loial până la capăt. Pentru că unii l-au lăsat pe Plahotniuc... Cebotari îi intermediază în continuare schemele din justiţie", susține Cristian Rizea.

Dezvăluirile lui Cristian Rizea nu se opresc, însă, aici! Potrivit fostului deputat, vicepreşedintele Pro Moldova, Vladimir Cebotari, ar fi cel care-i face legătura lui Plahotniuc cu toţi politicienii din Republica Moldova.

Vladimir Andronachi – veriga între Plahotniuc și Dodon

Potrivit lui Cristian Rizea, deputatul Vladimir Andronachi este unul din oamenii de încredere al lui Plahotniuc și ar fi asigurat apropierea acestuia de Igor Dodon.

"Deputatul Andronachi e cureaua de transmisie între Dodon și Plahotniuc. Și asta e din 2019, încă de când a plecat Plahotniuc. Fie că se ducea la Istanbul, fie că se ducea prin Dubai, el negocia, aranja", spune Cristian Rizea. 

Reamintim că fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost eliberat din arest de autorităţile moldoveneşti duminică, 2 mai, chiar în ziua de Paște, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat.