MENIU

Criminală sau bolnavă mintal? A început procesul franţuzoaicei acuzate că şi-a ucis opt nou-născuţi

O "femeie" a compărut în faţa judecătorilor, într-un tribunal din nordul Franţei, sub acuzaţia că şi-a ucis nu mai puţin de opt dintre proprii săi copii nou-născuţi. În 2010, Dominique Cottrez a mărturisit că şi-a sufocat copiii după ce le-a dat naştere în secret, acasă, în localitatea Villers-au-Tertre de lângă Lille.

Dominique Cottrez şi-a sufocat copiii născuţi în perioada 1989 - 2006, după care i-a îngropat "pe furiş" în grădina casei părinţilor ei şi în cea a propriei case din Villers-au-Tertre. Fiind obeză, se pare că femeia a reuşit să-şi ascundă sarcinile de ochii tuturor "curioşilor", inclusiv de cei ai doctorului şi soţului său.

Se preconizează ca procesul să dureze cel mult o săptămână. În vârstă de 51 de ani, Cottrez era cu ochii plini de lacrimi în momentul când şi-a luat locul pe banca acuzaţilor.

Judecătorii trebuie să hotărască acum dacă Dominique Cottrez se face vinovată de infanticid multiplu în formă agravantă sau dacă starea ei de sănătate psihică o exonerează de asumarea responsabilităţii şi constituie un motiv întemeiat pentru achitarea acuzatei.

Cottrez, o fostă infirmieră, a recunoscut că a avut o lungă relaţie incestuoasă cu tatăl ei şi, în apărarea sa, a spus că se temea că toţi copiii cărora le-a curmat fără milă viaţa ar fi rezultat din acea relaţie condamnabilă. Femeia a refuzat, însă, să vorbească despre relaţia cu "pricina" în timp ce depunea mărturie, în ziua începerii procesului.

Corespondenţii BBC News spun că judecătorii trebuie să stabilească dacă Dominique Cottrez a comis crimele abominabile în cunoştinţă de cauză şi dacă familia avea sau nu suspiciuni cu privire la "acţiunile" sale.