MENIU

Crimă în stil mafiot la Atena. Oamenii legii îl caută pe criminal după ce a ucis un inginer

O execuție în stil mafiot a avut loc marți dimineață în suburbia Psychiko din nordul Atenei, declanșând o amplă anchetă a poliției elene. Victima, un inginer de 54 de ani identificat ca Panagiotis Stathis, a fost împușcat mortal în timp ce se afla în mașina partenerului său de afaceri. 

Crimă în stil mafiot la Atena, atribuită „Mafiei din Mykonos”

Potrivit ekathimerini.com, autoritățile suspectează că această crimă este legată de activitățile profesionale ale lui Stathis pe insulele de vacanță populare, unde construcțiile ilegale sunt frecvente.

Panagiotis Stathis era cunoscut pentru munca sa în cadastru în insulele Mykonos, Paros și Ios, încă de la sfârșitul anilor 1990, activitate desfășurată prin intermediul unei firme pe care o deținea împreună cu un partener. Conform declarațiilor autorităților, Stathis se afla la volanul BMW-ului partenerului său când a fost atacat.

Stathis întocmise studii cadastrale pentru autoritățile locale și investitori care doreau să construiască pe aceste insule, în special în Mykonos. De altfel, în 2021, Stathis depusese un raport de agresiune fizică legat de activitatea sa în Mykonos.

Cum s-a produs atacul

Atacul s-a produs marți dimineață în fața sediului companiei lor, la intersecția străzilor Kritis și Eikostis Pemptis Martiou. Potrivit martorilor, un individ pe o motocicletă s-a apropiat de mașina lui Stathis și a tras prin geam. Înregistrările audio au relevat că atacatorul a tras mai multe gloanțe, a făcut o pauză de câteva secunde și apoi a continuat să tragă.

La locul crimei au fost găsite cel puțin 15 cartușe, indicând brutalitatea atacului. Asasinul l-ar fi urmărit pe Stathis de la domiciliul său până la sediul firmei din Psychiko și a deschis focul imediat ce victima a oprit mașina pentru a parca.

Poliția elenă este în alertă maximă și continuă să caute indicii care să ducă la prinderea asasinului. Ancheta se concentrează pe activitățile profesionale ale lui Stathis și pe posibilele legături ale acestuia cu mafia locală.